Sheltie farverZobel

Zobel

Zobel kan variere i farven, fra helt lys hvedefarvet til mørk gylden. Genetisk en "ren Zobel" og bærer af to zobel gener. Nogle zobler bliver mørkere med alderen.

Zobel_shaded

Zobel - shaded

En shaded zobel er mørkere end en ren zobel og det skyldes at den genetisk har et sort gen (bi-black eller tricolour) og et zobel gen.

Tricolour

Tricolour

En tricolour er en sort hund med tan farvede (gyldne) markeringer og hvide aftegninger. De tan farvede markeringer sidder over øjnene, på kinderne, på benene og under halen.

Bi_Black

Bi black

Bi black (Bi betyder to) er en tricolour uden de tandfarvede markeringer, den er udelukkende sort med hvide aftegninger.

Blue_merle

Blue merle

Blue merle er genetisk en tricolour med et merle gen. Merle genet "udvander" den sorte farve, så pelsen bliver sølvgrå med sorte pletter og/eller plamager. Øjnene kan og må være brune, blå eller melerede.

Bi_Blue

Bi blue

Bi blue (Bi betyder to) er en blue merle uden de tan farvede markeringer. Farven på øjnene kan og må være brune, blå eller melerede.

Zobel_Merle

Zobel merle

Zobel merle er en zobel med et merle gen. På grund af merle genet kan øjnene være brune, merlede eller blå, men kun brune øjne er tilladt/ønskede. Blå øjne ønskes kun på bi blue og blue merle hunde. Herhjemme ses farven sjældent, da den ikke er godkendt i DK, men i USA er den ret almindelig.

CHW_Zobel

Colour headed white - Zobel

Colour headed white er overvejende hvide på kroppen, enkelte pletter kan forekomme. Som navnet antyder har de farvede hoveder. Farven er et resultat af at parre to hvidfaktorerede hunde.

CHW_Tric

Colour headed white - Tricolour

Colour headed white forekommer i de samme farvekombinationer som de "fuldfarvede" varianter. Colour headed white er ikke en godkendt farve i Danmark.

CHW_BM

Colour headed white - Blue merle

Colour headed white er ikke det samme som en double merle. Der er intet genetisk galt med dem, hvorimod double merle ofte vil være døve eller blinde.

 

 

Double_Merle_1

Double merle

Double merle fremavles ved at man parrer to merle (zobel merle, blue merle eller bi blue) hunde med hinanden. Double merles har som regel ingen eller meget lidt farve. Pletter kan forekomme, men de er ofte helt hvide. I Danmark laver man ikke denne kombination, da hvalpene ofte er døve og/eller blinde.