Hvorfor en Sheltie?


 

3farver_sheltie

Hvorfor en sheltie? Det er der mange der har spurgt mig om og her vil jeg prøve at beskrive hvorfor jeg har tabt mit hjerte til denne fantastiske race.

 

Jeg har haft mange hunde af meget forskellig race. Den mindste jeg har haft var en papillon og den største var en newfoundlænder. Jeg har også haft collie, labrador og et par blandingshunde og de har alle været pragtfulde hunde. Det har været dejligt at have så mange forskellige hunde, det har lært mig meget om hvilken type hund der passer bedst til mig.

 

Da jeg mistede min sidste hund og blev "hundeløs", skulle jeg til at finde ud af hvilken race jeg kunne tænke mig.

Noget af det vigtigste for mig var at at det var en race som fungerer godt sammen med andre hunde. Det skulle være en fredsommelig race, som ikke på nogen måde er skarp. Jeg ville gerne have en arbejdsglad hund, men alligevel ikke en hund der "kravler på væggene" hvis man skulle rende ind i en influenza;o)

 

Jeg er til hunde i knæhøjde og jeg ville gerne have en langhåret hund, som kan være ude i alt slags vejr, men som alligevel ikke kræver for meget pelspleje.

 

Da jeg jo har haft collie og synes at det er en af de smukkeste racer der findes, var det naturligt for mig at falde for sheltien. De minder jo en del om hinanden og størrelsen på sheltien passede mig perfekt, så jeg besluttede mig for at undersøge noget mere om denne race.

 

Og her fandt jeg virkelig "min" race!

 

Jeg besøgte en del kenneler og fik lov til at komme til "kenneldag" hos en af kennelerne. Her mødtes 25 fremmede sheltier i en villa og der var absolut ingen problemer. Selv da de alle fik et griseøre herskede der fred og fordragelighed og det var lige det jeg søgte.

 

Jeg fandt ud af at sheltien er en arbejdsglad hund, men den kan sagtens tilpasse sig, hvis der skulle være en kortere periode hvor man må skrue ned for aktivitetsniveauet. Det er en meget følsom hund og den passer IKKE til mennesker med meget temperament. Så skal man i hvert fald kunne styre det, for man kommer ingen vegne med en sheltie, hvis man er højrøstet og opfarende. Hvis man er sur eller er hård ved en sheltie, så bliver den ked af det og så gider den ikke være med. Nogen synes dermed at sheltien er for blød, men det passer meget fint til mig.

 

Med hensyn til pelsplejen er sheltien rimelig nem at holde, men alt er jo relativt, så for nogen er det måske for meget. Den skal børstes grundigt igennem og have klippet pelsen ved ørene og på poterne en gang hver 14. dag. De fine hår bag ørene skal friseres oftere for ikke at filtre.

 

Efter at have besluttet mig for at det skulle være en sheltie, overtog jeg en han på 6 år, det var bare kærlghed ved første blik. Vi passer bare så godt sammen, han er den perfekte hund for mig. Et halvt år efter købte jeg en sheltie hvalp og det har været en fornøjelse fra første færd. Jeg har fået alt det jeg havde drømt om og selvom mine to drenge er meget forskellige, så er de alligevel meget ens. De indeholder nemlig de grundlæggende egenskaber der fik mig til at forelske mig i racen; De er begge meget omgængelige i forhold til andre hunde, de er aktive og arbejdsglade og de har begge et sødt og mildt væsen. Jeg kunne ikke ønske mig mere:o)

brilliant_shelties

You can't buy loyalty they say

I bought it though the other day

You can't buy friendship, tried and true

Well just the same, I bought that too


I made my bid and on the spot

Bought love and faith and a whole job lot

Of happiness so all in all

The purchase prize was pretty small


I bought a single trusting heart

That gave devotion from the start

If you think these things are not for sale

Buy a brown eyed sheltie with a waaging tail