Ulveseminar med Runar Næss


I februar 2007 fik jeg et af mine største ønsker opfyldt. Jeg fik mulighed for at komme med på et ulveseminar med ulveforskeren Runar Næss. 

Seminaret blev afholdt i Kolmården Djurpark i Sverige og varede to dage. Første dag startede med et seminar om ulve og deres adfærd og vi blev forberedt på vores møde med ulvene, som skulle finde sted senere på dagen.

Turen inkluderede også et foredrag i Delfinariet, hvor de utroligt dygtige trænere fortalte om hvordan de klikkertræner delfinerne. Der blev startet en debat om hvilke paralleller vi kan drage fra træningen af delfiner, til træning af vores hunde, det var meget lærerigt og selv de meget garvede klikkertrænere blandt hundefolket, fik sig nogle "aha" oplevelser;o)

Jeg kendte ikke meget til Runar før denne tur, men jeg må sige at jeg nærer den dybeste respekt for ham og hans tanker, efter at have tilbragt to dage i hans selskab.

Mødet med ulvene var helt enestående og en oplevelse jeg aldrig vil glemme, det har virkelig gjort et stort indtryk på mig.